ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, αλατίζουμε και βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε αφού τα έχουμε δοκιμάσει να είναι λίγο σκληρά.
{...}
ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο αλεύρια και προσθέτουμε αλάτι. Ξεπαγώνουμε το γαύρο κι αν θέλουμε τον καθαρίζουμε
{...}
ΓΛΑΥΚΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
{...}
ΘΡΑΨΑΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΗΤΟ
Γεμίζουμε τα θράψαλα που έχουμε ξεπαγώσει και ξεπλύνει με 2 λωρίδες πιπεριά πράσινη, 2 κόκκινη, 1 ντομάτα, 1 μπαστουνάκι φέτα κι ένα γραβιέρα
{...}
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τον ήδη ξεπαγωμένο μπακαλιάρο, ώστε να αφαιρέσουμε όσο περισσότερη υγρασία μπορούμε.
{...}
ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και την πιπεριά και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
{...}
ΠΑΝΓΚΑΣΙΟΥΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΛΑΚΙ
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πατάτες, το καρότο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το θυμάρι, ή τη ρίγανη, το σκόρδο, τη ντομάτα
{...}
ΠΙΛΑΦΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
{...}
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Κόβουμε τις σουπιές που έχουμε ξεπαγώσει σε κομμάτια της προτίμησής μας. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι και
{...}