Συνταγές
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ανά 2-3 λεπτά με τη σειρά το ξερό κρεμμύδι, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τις αγκινάρες και τον αρακά σιγομαγειρεύοντας στο λάδι.
{...}
ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τα καρότα σε ροδέλες.
{...}
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, αλατίζουμε και βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε αφού τα έχουμε δοκιμάσει να είναι λίγο σκληρά.
{...}
ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο αλεύρια και προσθέτουμε αλάτι. Ξεπαγώνουμε το γαύρο κι αν θέλουμε τον καθαρίζουμε
{...}
ΓΛΑΥΚΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
{...}
ΘΡΑΨΑΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΗΤΟ
Γεμίζουμε τα θράψαλα που έχουμε ξεπαγώσει και ξεπλύνει με 2 λωρίδες πιπεριά πράσινη, 2 κόκκινη, 1 ντομάτα, 1 μπαστουνάκι φέτα κι ένα γραβιέρα
{...}
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τον ήδη ξεπαγωμένο μπακαλιάρο, ώστε να αφαιρέσουμε όσο περισσότερη υγρασία μπορούμε.
{...}
ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και την πιπεριά και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
{...}
ΠΑΝΓΚΑΣΙΟΥΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΛΑΚΙ
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πατάτες, το καρότο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το θυμάρι, ή τη ρίγανη, το σκόρδο, τη ντομάτα
{...}