ΘΡΑΨΑΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΗΤΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 συσκευασία Θράψαλο Φιλέτο Λαναράς 700gr
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη λωρίδες
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη λωρίδες
- 1 ντομάτα κομμένη λωρίδες
- Φέτα κομμένη σε μπαστούνια 1εκ. πάχος
- Γραβιέρα Κρήτης, ή Νάξου κομμένη σε μπαστούνια
- Θυμάρι ή ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Γεμίζουμε τα θράψαλα που έχουμε ξεπαγώσει και ξεπλύνει με 2 λωρίδες πιπεριά πράσινη, 2 κόκκινη, 1 ντομάτα, 1 μπαστουνάκι φέτα κι ένα γραβιέρα, αφού πρώτα έχουμε μαρινάρει τα υλικά της γέμισης με θυμάρι, ή ρίγανη, πιπέρι κι ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα πλοκάμια στο στόμιο του γεμισμένου θράψαλου, κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε φούρνο, ή σε σχάρα.
Συμβουλές: Αλατίζουμε ελαφρώς εξωτερικά τα θράψαλα, αλλά όχι πολύ, γιατί η φέτα και η γραβιέρα είναι αλμυρές. Σερβίρουμε με λαδολέμονο και συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα.