ΠΙΛΑΦΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

ΠΙΛΑΦΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία κοκτέιλ θαλασσινών Λαναράς 500gr
  • 500γρ ρύζι parboiled
  • 100gr αρακάς Λαναράς
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 800ml νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, το ρύζι και το κοκτέιλ θαλασσινών, χωρίς την καβουρόψιχα. Μαγειρεύουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά ακόμη και μετά προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά στο κρασί για άλλα 2 λεπτά. Μετά πρσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά του. (περίπου 30 λεπτά). Αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την καβουρόψιχα και σερβίρουμε.
Δημοσιεύθηκε στις 2017-02-20 Συνταγές, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ 3160
Προηγούνο
Επόμενο