ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 συσκευασία μπακαλιάρος Λαναράς
- 1 λίτρο Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι:
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάκι μπύρα
- Λίγο αλάτι
Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε λίγο να δράσει η μαγιά της μπύρας.
Για τη σκορδαλιά:
- 2 πατάτες βρασμένες και λιωμένες (πουρές)
- 1 μπαγιάτικο ψωμί που έχουμε μουσκέψει και αφαιρέσει την κόρα. Στύβουμε καλά.
- 150gr καρυδόψιχα περασμένη στο μπλέντερ
- 4-5 σκελίδες σκόρδο στο μπλέντερ
- 50ml ξίδι
- 100ml ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τον ήδη ξεπαγωμένο μπακαλιάρο, ώστε να αφαιρέσουμε όσο περισσότερη υγρασία μπορούμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Βουτάμε πρώτα στο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.