ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 συσκευασία μύδια ψίχα Λαναράς 500gr
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 200-250γρ. φέτα σε κυβάκια
- 100ml ελαιόλαδο
- 100ml λευκό κρασί
- 50γρ μουστάρδα
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και την πιπεριά και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα μύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά ακόμη. Έπειτα προσθέτουμε το κρασί και τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. 1 λεπτό πριν βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.