ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 συσκευασία Φασολάκια πλατιά Λαναράς 1kg
- 2-3 πατάτες κανονικού μεγέθους κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο ροδέλες
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 300 γραμ. ντομάτα στον τρίφτη
- 30 γραμ. ντοματοπελτέ
- 150 ml ελαιόλαδο
- 500 ml νερό
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε στο λάδι με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και μαγιερεύουμε για 45 λεπτά.