ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ

ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:

ΥΛΙΚΑ:

  • 1συσκευασία Γαύρος Λαναράς 1kg
  • 1λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ. αλεύρι κίτρινο σκληρό
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δύο αλεύρια και προσθέτουμε αλάτι. Ξεπαγώνουμε το γαύρο κι αν θέλουμε τον καθαρίζουμε (αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια).Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια περνάμε το γαύρο στο αλεύρι και τον τηγανίζουμε για δύο τρία λεπτά.
Δημοσιεύθηκε στις 2017-02-20 Συνταγές, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ 1025
Προηγούνο
Επόμενο