ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ

ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία Αρακάς Λαναράς 1kg
  • 2-3 πατάτες κανονικού μεγέθους κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1-2 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1/3 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 300 γραμ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 30 γραμ. ντοματοπελτέ
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 500 ml νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τα καρότα σε ροδέλες. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα, σιγομαγειρεύοντας για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τον αρακά, τη ντομάτα, τις πατάτες, τον πελτέ, το νερό και τέλος αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
Συμβουλή: Καλό είναι να σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας στο ελαιόλαδο και τον αρακά πριν προσθέσουμε το νερό.
Δημοσιεύθηκε στις 2017-02-20 Συνταγές, ΛΑΧΑΝΙΚΑ 328
Προηγούνο
Επόμενο