ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:

ΥΛΙΚΑ:

  • 750γρ. Αγκινάρες κατεψυγμένες Λαναράς
  • 450γρ. Αρακάς κατεψυγμένος Λαναράς
  • 2-3 πατάτες κανονικού μεγέθους κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 500 γραμ. καθαρισμένο αρακά φρέσκο (ή κατεψυγμένο)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • 30-40 γρ κορν φλάουρ (κaλαμποκάλευρο)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 800 ml νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ανά 2-3 λεπτά με τη σειρά το ξερό κρεμμύδι, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τις αγκινάρες και τον αρακά σιγομαγειρεύοντας στο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το αλλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ, αφού το έχουμε διαλύσει σε μισό ποτήρι κρύο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Δημοσιεύθηκε στις 2017-02-20 Συνταγές, ΛΑΧΑΝΙΚΑ 325
Προηγούνο