ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ

ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 χταπόδι Λαναράς Μεσαίο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 300γρ ντομάτα στον τρίφτη
  • 30 γρ. ντομάτα πελτέ
  • 500 γρ μακαρονάκι κοφτό
  • 800 ml νερό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 5-6 σπόρους μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε το χταπόδι αφού το έχουμε ξεπαγώσει γυρίζοντας την κουκούλα και αφαιρώντας το στόμα. Το κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα την προτίμησή μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το χταπόδι. Το μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο, το νερό, τη δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά. Ιδανικά βράζουμε το μακαρονάκι σε άλλη κατσαρόλα με αρκετό νερό που έχουμε αλατίσει, σουρώνουμε και κρυώνουμε. Φροντίζουμε το μακαρονάκι να κρατάει λίγο και πριν σερβίρουμε ζεσταίνουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε τότε το μακαρονάκι.
Συμβουλή: Μπορούμε να βράσουμε το μακαρονάκι στη σάλτσα, αλλά χρειάζεται πολλή προσοχή και συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει. Επίσης αν το ανακατεύουμε δυνατά θα σπάσουμε αρκετά από τα ζυμαρικά. Οπότε είναι προτιμότερος ο τρόπος που περιγράφεται αρχικά.
Δημοσιεύθηκε στις 2017-02-20 Συνταγές, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ 4420
Προηγούνο
Επόμενο